Corona-Update 10.05.21: Schließung der vhs Görlitz bis 30. Mai / vhs Gorlitz zamknięta do 30 maja

Aufgrund der aktuellen Lage und der Ausbreitung des COVID-19-Virus schließt die Volkshochschule Görlitz bis zum 30. Mai. In der Zeit der Schließung finden keine Präsenzkurse statt. Online-Angebote können Sie weiterhin nutzen.

Wir informieren Sie, sobald der Kursbetrieb wieder aufgenommen werden kann.  Wir möchten Sie darum bitten, eventuelle Fragen hinsichtlich der Nachholung von Kursen und Kurstagen sowie der Verrechnung von Teilnehmerentgelten zurückzustellen. Wir werden Sie schnellstmöglich über die weitere Vorgehensweise informieren.

Z powodu obecnej sytuacji i rozprzestrzeniającego się wirusa Covid-19 Volkshochschule Gorlitz stosuje się do zaleceń Saksońskiego Związku Szkół vhs (Sächsischer Volkshochschulverband) i zostaje zamknięta do 30 maja. W tym czasie zawieszone są wszelkie kursy stacjonarne. Opłaty za zajęcia, które się nie odbyły zostaną rozliczone i zaksięgowane, jako nadpłata do wykorzystania w następnych semestrach. Wszystkie kursy online bedą kontynuowane do końca semestru. W związku z tym, że nie możliwe jest wpisywanie się na listy kontynuacji kursu (Weitermeldeliste) w następnym semestrze od 22 lutego 2021, wszystkich zainteresowanych prosimy o zapisywanie się przez stronę internetową, mailowo lub telefonicznie 03581 42098-0, -23, -31.