Corona-Update 30.11.20: Schließung der vhs Görlitz im Dezember / vhs Gorlitz zamknięta w grudniu

Aufgrund der aktuellen Lage und der Ausbreitung des COVID-19-Virus schließt die Volkshochschule Görlitz bis Ende Dezember. In der Zeit der Schließung finden keine Präsenzkurse statt. Online-Angebote können Sie weiterhin nutzen.

Wir informieren Sie, sobald der Kursbetrieb wieder aufgenommen werden kann.  Wir möchten Sie darum bitten, eventuelle Fragen hinsichtlich der Nachholung von Kursen und Kurstagen sowie der Verrechnung von Teilnehmerentgelten zurückzustellen. Wir werden Sie schnellstmöglich über die weitere Vorgehensweise informieren.

Z powodu obecnej sytuacji i rozprzestrzeniającego się wirusa Covid-19 Volkshochschule Gorlitz stosuje się do zaleceń Saksońskiego Związku Szkół vhs (Sächsischer Volkshochschulverband) i zostaje zamknięta do końca grudnia. W tym czasie zawieszone są wszelkie kursy stacjonarne. Odbywają się natomiast zajęcia i kursy internetowe. Poinformujemy Państwa niezwłocznie, kiedy kursy stacjonarne zostaną wznowione. Prosimy o czasowe powstrzymanie się z pytaniami odnośnie odrobienia zajęć czy zawieszonych godzin oraz rozliczenia opłat za kursy. O dalszym postępowaniu poinformujemy najszybciej jak będzie można. Jednocześnie prosimy o sprawdzanie korespondencji mailowej ze szkoły.